Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 897
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4911
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 10532
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 897
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 4911
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 838
Składniki
Przygotuj masło ziołowe: rozetrzyj czosnek z solą, dodaj pozostałe i zmiksuj. Z masła uformuj wałek, owiń go w folię i odstaw do lodówki (będzie je łatwiej kroić). Pomidory przekrój na połówki, na wierzchu każdej połóż plasterek masła.
Piecz w temperaturze 180 stopni C przez ok. 10–15 minut, podawaj z bagietką jako przystawkę. Pomidory można też faszerować np. pieczarkami i kaszą jaglaną (1/2 szklanki kaszy jaglanej, 300 g pieczarek, tymianek, szczypiorek, sól, pieprz) czy mięsem i orzechami (150 g mięsa mielonego, 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, 1 łyżka masła, 1 łyżka oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 50 g startego sera żółtego, sok z 1 cytryny).
• 20 minut • dla 4 osób • cena ok. 6 złŹródło: Show