Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mąka kokosowa - oj nie była to moja miłość od pierwszego wejrzenia, oj nie. Taka niby mąka napsuła mi początkowo i krwi, i czasu i chęci.. A czemu ona taka? Bo ma jedną zaletę lub wadę - jest bardzo chłonna! Człowiek przyzwyczajony do innych mąk i robiący wszystko bez przepisu i często jako eksperyment może się zdziwić! Więc po kilku nieudanych próbach oto jest moja wersja placków kokosowych dla całej rodziny, bez dodatku cukru, bez ulepszaczy, proszku do pieczenia czy glutenu czyli placki marzenie dla mam i ich pociech. By the way, kiedyś byłam bardzo zdziwiona kiedy rodzice mówili mi, że ich pociechy to tylko naleśniki i placki jadłyby w kółko a teraz sama tego doświadczam ;) Z drugiej strony miło mi robić takie smakołyki mojemu dziecku, bo nie dość że zdrowe to smaczne, a niech je! ;)
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 152
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7608
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 207
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 152
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7608
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 207
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. W dużej misce rozgnieć lub zblenduj banana tak, aby powstała jednolita masa. Dodaj do niego mąkę kokosową i jajka, wymieszaj. Następnie dodaj mleko i olej, zmieszaj ponownie. Gotową masę wyłóż łyżką na papier. Piecz przez około 10-12 minut. Placki smakują same, w towarzystwie np. jogurtu a'la kokosowego i/lub z owocami np. bananem i kiwi. Mnnniam!