Pieczone jabłka z granolą

Pieczone jabłka z granolą
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Kardamonovy
Pieczone jabłka z granolą

Składniki

  • 2 jabłka
  • 2 łyżki świątecznej granoli
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki rumu

Przygotowanie

  1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka myjemy i ścinamy ich wierzch (tak w 3/4 jabłka). Wydrążamy ogryzek i faszerujemy granolą. Zamykamy górną częścią jabłka i wstawiamy do piekarnika na około 30 min. Wszystko zależy od wielkości jabłek, sprawdzajcie je już po 20 min pieczenia. Po upieczeniu, wykładamy jabłka na talerz i polewamy miodem wymieszanym z rumem.
    Jabłka oczywiście nie muszą być faszerowane granolą, możecie je wypełnić płatkami owsianymi, rodzynkami, orzechami, suszoną żurawiną, itp.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 04 marca 2015
Uwielbiam pieczone jabłka. Super!
Składniki
  • 2 jabłka
  • 2 łyżki świątecznej granoli
  • 2 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki rumu
Składniki