Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone cukinie z aromatycznym farszem"
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 696
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 617
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10120
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20569
Co zrobić, gdy podczas samotnego wieczoru przyjdzie ci ochota na włoski przys...
Odsłon: 696
Szparagi to jedne z popularniejszych, a jednocześnie smacznych warzyw sezonow...
Odsłon: 617
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10120
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20569
Składniki
80 min • Porcja 90 kcal • Koszt porcji 2,40 zł • Przepis na 8 porcji
Mięso oczyszczam, myję, osuszam, mielę w maszynce. Cebulę i czosnek obieram, kroję w kosteczkę. Mięso, cebulę i czosnek smażę na oleju do miękkości, często mieszając. Dodaję koncentrat pomidorowy i przyprawę do gyrosa, chwilę smażę. Przyprawiam solą, pieprzem, papryką i ziołami prowansalskimi.
Cukinie myję, obieram, kroję wzdłuż, wydrążam środki. Napełniam je przygotowanym farszem. Cukinie ukła dam w formie do pieczenia, podlewam olejem i gorącą wodą.
Piekę 45 min w temp. 180°C (czas pieczenia zależy od tego, jak miękka jest cukinia). 3 Pod koniec posypuję cukinię tartym serem, zapiekam, aż ser się rozpuści.
Moja rodzina uwielbia cukinię, więc stale coś z nią wymyślam. Łódeczki zdobyły ich serca. Izabela Siwulska z Jasienicy RosielnejŹródło: Kobieta i życie