Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczone buraki ze śmietaną i tymiankiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 69
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 62
Składniki
Gotuj buraki przez minimum 40 minut w osolonej wodzie. Gdy ostygną, obierz je i pokrój na ćwiartki. Umieść je w naczyniu do pieczenia. Sparz w gorącej, osolonej wodzie liście szpinaku. Schłódź, posiekaj i dodaj do buraków.
Wlej do małego garnka śmietanę, dodaj rozgniecione ząbki czosnku i gałązki tymianku. Gotuj na średnim ogniu, aż śmietana się zredukuje (10- -12 minut). Zalej buraki, posyp solą i pieprzem do smaku. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Wymieszaj starty parmezan z pokruszonym chlebem i skórką z cytryny. Posyp tym buraki i piecz przez 25 minut. Podawaj gorące.Źródło: Olivia