Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń wieprzowa z rozmarynem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 34
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Mięso umyj i osusz. Posmaruj je połową oliwy i podsmaż na rumiano ze wszystkich stron na dobrze rozgrzanej patelni (3-4 minuty).
Przełóż mięso do naczynia do pieczenia. Posiekaj rozmaryn, czosnek i liście laurowe. Wymieszaj przyprawy z pozostałą oliwą i winem. Polej mieszaniną mięso i dokładnie je w niej obtocz. Wstaw do piekarnika i piecz 90 minut.
Wyjmij na chwilę z piekarnika, posyp skórką cytrynową, polej sokiem i miodem. Piecz jeszcze 10 minut. Po wyjęciu z piekarnika lekko przykryj i odstaw na 15 minut. Przed podaniem posyp natką.Źródło: Olivia