Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń w miodowej glazurze"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Najpierw łączę na glazurę. Mieszam miód, ocet balsamiczny, sok z cytryny. Dodaję do nich przyprawy: sól, pieprz oraz majeranek.
Mięso myję, osuszam ręcznikiem papierowym i dokładnie smaruję przygotowaną glazurą. Pozostawiam je na 2-3 godz., żeby się zmacerowało i przeszło smakiem.
Nagrzewam piekarnik do 190°C i piekę mięso ok. godz. Skórka powinna być chrupka i mocno zrumieniona.Szynka ma delikatny słodkawy posmak i wyraźny aromat majeranku.
90 min, porcja 440 kcal, koszt porcji ok. 3,50 zł, na 5-6 porcji.Źródło: Kobieta i życie