Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń cielęca z migdałami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1589
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 695
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 678
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1589
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4847
Składniki
Mięso płuczemy, osuszamy, związujemy nicią kuchenną, by pieczeń nabrała ładnego kształtu. Na rozgrzanym oleju podsmażamy czosnek. Zalewamy winem, dodajemy wszystkie przyprawy, krótko gotujemy. Zimną marynatą zalewamy mięso, przykrywamy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Z osuszonej cielęciny zdejmujemy nić, mięso nacieramy najpierw solą i mielonym pieprzem, a po 15 minutach miodem wymieszanym z sokiem z cytryny.
Mięso nakłuwamy ostrym wąskim nożem. Szpikujemy migdałami bez skórki. Układamy w brytfannie. Skrapiamy stopionym masłem i na 15 minut wkładamy do piekarnika nagrzanego do 225oC. Zmniejszamy temperaturę do 190oC i dopiekamy jeszcze 60 minut.
Wartość odżywcza jednej porcji: 425 kcal, Białko: 31,9 g, Tłuszcz: 48 g, Węglowodany: 27 g.
Czas przygotowania: 100 minut. Cena jednej porcji: około 5,30 złŹródło: Rewia