Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piaskowiec z jabłkami"
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 406
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 877
W gorące dni nie można zapomnieć o piciu dużej ilości płynów. W ciągu dnia wa...
Odsłon: 120
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5161
Składniki
Masło utrzyj z cukrem, cukrem waniliowym i solą na puszystą jasnokremową masę. Nadal ucierając, kolejno wbij do niej jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem do pieczenia. Potem wymieszaj z mąką ziemniaczaną. Porcjami wsyp do ucieranej masy.
Jabłka obierz, przekrój wzdłuż na pół, wytnij gniazda nasienne. Połówki jabłek gęsto natnij po wypukłej stronie. Natychmiast skrop owoce sokiem z cytryny.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj na spodzie przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż połówki jabłek, wypukłą stroną do góry.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz ok. 40 minut. Po wyjęciu ciasto wystudź i oprósz cukrem pudrem.Źródło: Naj