Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki, które bardzo pasują na Święta Wielkanocne. Zamiast babeczek można też upiec jedną wielką babę :-)
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 294
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 221
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 771
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1816
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 239
Polecam.
Odsłon: 294
Składniki
Wbić do miski 4 całe jajka, dosypać drobny cukier brązowy.
Zmiksować na jednolitą masę.
Wsypać mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia.
Ponownie dokładnie zmiksować.
Wlać łyżeczkę ekstraktu waniliowego.
Masło rozpuścić i wlać gorące do powstałej masy.
Znowu zmiksować na jednolitą masę.
Do małych foremek silikonowych włożyć papilotki papierowe. Następnie napełnić ciastem.
Wierzch posypać czekoladowymi kropelkami.
Włożyć do nagrzanego piekarnika do 170 stopni C i piec przez około 20 minut.
Smacznego !