Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piankowy blok z truskawkami i białą czekoladą"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 778
Duszone rzodkiewki przygotujesz w 3 sekundy. Zawarte w nich są liczne witamin...
Odsłon: 60
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 78
Polecam.
Odsłon: 114
Składniki
Obie galaretki rozpuść w 375 ml gorącej wody, odstaw na 2 godziny. Truskawki opłucz, osusz, usuń szypułki, ew. większe owoce pokrój na połówki. Mleko skondensowane ubij mikserem na puszystą piankę. W czasie ubijania powoli dolej tężejącą galaretkę.
Truskawki ułóż w podłużnej foremce. Zalej przygotowaną masą. Wstaw do lodówki na 5 godzin. Czekoladę zetrzyj na grube wiórki. Konfiturę podgrzej, przetrzyj. Gotowy blok wybij z foremki. Wierzch posmaruj konfiturą i posyp wiórkami czekolady.Źródło: Naj