Pianka z truskawkami

Pianka z truskawkami
> 3-4 os.
> 15 min
średnie
przystępne
Polecam, szczególnie na upalne dni! Oczywiście można je przygotować również z innymi owocami i innymi smakami galaretki.

Składniki

  • pół opakowania podłużnych biszkoptów (ok. 70 g)
  • 1 galaretka o smaku poziomkowym
  • 300 ml śmietany kremówki 36%
  • szklanka truskawek przekrojonych na pół
  • 1 galaretka o smaku truskawkowym

Przygotowanie

  1. Galaretkę poziomkową rozpuścić w połowie porcji wody podanej na opakowaniu i przestudzić, ale nie dopuścić do stężenia.

  2. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia lub folią aluminiową (sam spód) i ułożyć ciasno biszkopty.

  3. Śmietanę ubić na sztywno, powoli dodawać płynną galaretkę i zmiksować ze śmietaną. Wylać na biszkopty i wstawić do lodówki do stężenia, na minimum 2 godziny.

  4. Rozpuścić drugą galaretkę i wystudzić. Na zastygniętej piance ułożyć połówki truskawek i wylać galaretkę. Odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Komentarze do przepisu (4)

annnusia87 07 lipca 2011
uwielbiam to :))
jagienkaaa 08 lipca 2011
Bardzo fajna propozycja,w miare szybka i malo skomplikowana!
Donna81 31 maja 2013
Nie wiem dlaczego,a le czesc przepisu jest niemozliwa do przeczytania. Zamiast liter wyswietlaja sie jakies znaki...
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • pół opakowania podłużnych biszkoptów (ok. 70 g)
  • 1 galaretka o smaku poziomkowym
  • 300 ml śmietany kremówki 36%
  • szklanka truskawek przekrojonych na pół
  • 1 galaretka o smaku truskawkowym
Składniki