Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pianka w krakersach"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 52
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1544
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 56
Składniki
Żelatynę namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Odstaw na kilka minut, aby spęczniała. W tym czasie truskawki umyj, usuń szypułki, 50 dag owoców zmiksuj z cukrem pudrem i sokiem cytrynowym. Mus przetrzyj przez gęste sitko.
Spęczniałą żelatynę stop, podgrzewając na małym płomieniu. Stale mieszaj, aby nie przypaliła się. Śmietanę przelej do wysokiego naczynia. Dosyp cukier waniliowy. Następnie ubij na sztywno mikserem. Bitą śmietanę delikatnie połącz z musem truskawkowym. Potem ostrożnie wymieszaj z żelatyną. Pozostałe truskawki pokrój w drobną kostkę.
Spód i brzeg tortownicy o śr. 20 cm wyłóż częścią krakersów. Na ciastkach rozsmaruj połowę pianki. Posyp kosteczkami truskawek. Owoce przykryj pozostałą pianką i resztą ciastek. Tortownicę szczelnie owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na ok. 4 godzin. Przed podaniem ciasto przełóż na paterę. Posyp cukrem pudrem i udekoruj kawałeczkami truskawek.
ok. 30 minut. Chłodzenie ok. 4 godzin. 1 porcja ok. 220 kcal.Źródło: Tina