Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 367
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Żelatynę rozpuść w letniej wodzie, a śmietanę dobrze ubij. Połowę białej czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Ubijając dodaj do niej 3 żółtka i połowę miąższu z wanilii. Następnie połącz z połową śmietany i połową żelatyny. Część masy przełóż do pucharków i wstaw do lodówki.
Gorzką czekoladę również rozpuść w kąpieli wodnej. Ubijając dodaj 3 żółtka i resztę śmietany. Masę wylej na schłodzoną białą czekoladę i wstaw do lodówki. Gdy stężeje, zalej białą masą i dobrze schłodź.
Maliny zalej połową szklanki wody, dodaj cukier i na małym ogniu gotuj przez 15 minut. Następnie przetrzyj przez sito i poczekaj, aż ostygnie. Sos wylej do pucharów.Źródło: Na żywo