Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 49
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 33
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 291
Składniki
Kawę zaparz w filiżance wrzątku. Ostudź. Masło włóż do rondelka, dodaj pokruszoną czekoladę i rozpuść na parze. Ostudź masę.
Żółtka ubij z cukrem pudrem na parze. Zmiksuj z kawą oraz stopioną czekoladą. Odstaw, aby ostygł. Białka ubij na sztywno z cukrem kryształem i wymieszaj z kremem. Rozłóż do pucharków i wstaw do lodówki na kilka godzin.
Przed podaniem na stół udekoruj każdą porcję listkami melisy, mięty oraz perełkami.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Madej-Stasiak z Łodzi</strong>Źródło: Relaks