Pianka mango

Pianka mango
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: terwol
Doskonaly deser, najlepiej smakuje podany z syfonu do bitej smietany, ale mozna go tez oczywiscie przygotowac od razu w pucharkach.

Składniki

  • 200 ml soku pomaranczowego
  • 50 g cukru
  • 1 mango (ok. 250g)
  • 2 listki zelatyny
  • owoce do dekoracji

Przygotowanie

  1. Zelatyne rozpuscic w zimnej wodzie, mango przekroic i wydrazyc lyzka miazsz.
    Sok z cukrem i miazszem zagotowac i zmiksowac lub przetrzec przez sito.
    Ok. 100 ml musu podgrzac do 60° C, rozpuscic w nim zelatyne, a nastepnie dodac reszte musu.
    Mase przelozyc do syfonu do bitej smietany, mocno nim wstrzasnac i wstawic do lodówki na min. 6 godzin.
    Przed podaniem wstrzasnac syfonem jeszcze raz i napelnic pianka pucharki.
    Mozna tez mus od razu przygotowac w pucharkach i wstawic do lodówki do schlodzenia.
    Ozdobic dowolnymi owocami.

Komentarze do przepisu (6)

Nevermore 16 lutego 2018
Bardzo fajny przepis na szybki deser.
Kupuję :D
konhambos 16 lutego 2018
Pomijajac genialny smak (uwielbiam mango) pomysl z syfonem do smietany jest swietny. Przepis do wypróbowania jak... Czytaj całość »
Pomijajac genialny smak (uwielbiam mango) pomysl z syfonem do smietany jest swietny. Przepis do wypróbowania jak najszybciej.
Dolcevita-in-my-kitchen 17 lutego 2018
Jaki fajny deserek i piekny kolor :-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 200 ml soku pomaranczowego
  • 50 g cukru
  • 1 mango (ok. 250g)
  • 2 listki zelatyny
  • owoce do dekoracji
Składniki