Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i orzeźwiająca pianka na puszystym biszkopcie. Ciasto idealne na letnie upały.
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 600
Polecam.
Odsłon: 124
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 54
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 600
Składniki
4 opakowania galaretki rozpuszczam w 1 litrze gorącej wody i odstawiam do ostygnięcia i lekkiego stężenia.
Jaja z cukrem miksuje na gładką masę. Wciąż miksując dodaję oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wlewam do wysmarowanej masłem tortownicy i piekę ok. 20 min. w temperaturze 180 st. C.
Śmietanę ubijam i łączę z lekko zgęstniałą, ale wciąż jeszcze płynną galaretką. Masę wylewam na wystudzony biszkopt i wkładam do lodówki. Powinna być gotowa po ok. 20 -30 minutach.
Pozostałe opakowania galaretki rozpuszczam w 0,75 l gorącej wody i studzę. Jeśli masa śmietanowo-galaretkowa już stężała układam na niej odsączone owoce i zalewam wystudzoną galaretką. Wkładam do lodówki.