Pianka

Pianka
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: doris20
słodkie i bardzo dobre.

Składniki

  • Upiec biszkopt ciemny.
  • MASA, :
  • mleko, 1/2 l
  • masło, 25 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżka
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • kokos, 8 łyżek
  • żółtka, 5
  • cukier kryształ, 3-4 łyzki
  • cukier waniliowy, 1
  • Pianka, :
  • białka, 5
  • cukier krysztal, 3/4 szklanka
  • żelatyna, 1 łyżeczka
  • galaretka czerwona, 2 łyżki
  • woda, 3 łyżki
  • DODATKOWO, :
  • ananasy, 1 puszka
  • czekolada, 3-4 kostki

Przygotowanie

  1. Z mleka, mąki, żółtek, cukru kryształu, cukru waniliowego, kokosu ugotować budyń. Masło utrzeć i połączyć z przestudzoną masą budyniową.

  2. Żelatynę rozpuścić w wodzie, dodać suchą galaretkę i dobrze wymieszać. Białka ubić z cukrem, pod koniec dodać letnią żelatynę z galaretką.

  3. Przełożenie ciasta: ciasto - połowa masy - owoce ananasa - pozostała część masy - pianka - starta czekolada.

Komentarze do przepisu (1)

Konto usunięte 01 kwietnia 2011
Wygląda apetycznie muszę spróbować.
Składniki
  • Upiec biszkopt ciemny.
  • MASA, :
  • mleko, 1/2 l
  • masło, 25 dag
  • mąka ziemniaczana, 1 łyżka
  • Mąka pszenna, 2 łyżki
  • kokos, 8 łyżek
  • żółtka, 5
  • cukier kryształ, 3-4 łyzki
  • cukier waniliowy, 1
  • Pianka, :
  • białka, 5
  • cukier krysztal, 3/4 szklanka
  • żelatyna, 1 łyżeczka
  • galaretka czerwona, 2 łyżki
  • woda, 3 łyżki
  • DODATKOWO, :
  • ananasy, 1 puszka
  • czekolada, 3-4 kostki
Składniki