Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was fajny pomysł na wykorzystanie ciasta francuskiego, kto go nie lubi chyba nie ma takich ludzi.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 757
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 124
Polecam.
Odsłon: 757
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 103
Składniki
Gotowe ciasto pociąć na paski dowolnej grubości.
Na każdy pasek posmarować cienką warstwę powideł lub kto co woli ( może być cynamon z cukrem, masą krówka itp. ).
Zawijać dwa boki równocześnie do środka.
Wyjdzie gotowe pawie oczko lub jak kto woli ślimaczek, cycuszki
Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Posmarować roztrzepanym jajkiem.
Dla ozdoby można posypać czarnuszką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 - 30 minut w zależności od piekarnika.
Fajne ciastka dla dzieci i nie tylko. Dla większej ilości wystarczy zwiększyć ilość produktów.