Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Patisony faszerowane"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 58
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 378
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 102
Składniki
Kaszkę wsyp na posolony wrzątek i ugotuj. Odcedź. Cebulę posiekaj, marchewkę zetrzyj, pieczarki pokrój w półplasterki. Na oleju zeszklij cebulę, dodaj pieczarki i marchewkę. Mieszając smaż 5-8 minut. Przypraw solą i pieprzem.
Patisony umyj, zetnij wierzch, wydrąż środki, oprósz solą. Przestudzoną kaszę wymieszaj z uduszonymi warzywami, natką, jajkiem i 1/3 sera. Farszem nadziej patisony. Ustaw w formie żaroodpornej.
Przygotuj sos: posiekaną cebulkę i roztarty czosnek podsmaż na oleju. Dodaj przecier, przypraw. Zalej patisony. Wstaw do piekarnika (200 st. C) na 40 minut. Na 5 minut przed końcem posyp resztą sera. Natychmiast podawaj.
Czas przygotowania: 60 minut 320 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień