Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszteciki z mięsem i kapustą"
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 366
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 103
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 106
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 60
Polecam.
Odsłon: 75
Składniki
150 min • Porcja 300 kcal • Koszt ok. 32 zł • Przepis na ok. 100 sztuk
Kapustę płuczę, zalewam wodą i gotuję do miękkości. Pokrojone mięso gotuję, potem mielę. Kapustę siekam, dodaję do mięsa. Słoninę kroję w kostkę i podsmażam. Na tym samym tłuszczu podsmażam pokrojoną cebulę. Doprawiam. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek.
Śmietanę, jajko, posiekaną margarynę, sól i proszek do pieczenia miksuję na gładko. Dodaję mąkę i wyrabiam ciasto ręką. Dzielę je na 3 części, rozwałkowuję. Kroję na ok. 10-cm. paski, na środku każdego kładę farsz, zwijam. Kroję ukośnie i kładę na natłuszczonej blaszce. Smaruję jajkiem, piekę 25 min w 180°C.
Są z przepisu mojej mamy. Po prostu rewelacyjny smak. Anna Mochocka ze SmykowaŹródło: Kobieta i życie