Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paszet z zielonymi oczkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 130
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 130
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 34
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 81
Składniki
Mięso dokładnie myjemy i gotujemy z przyprawami w małej ilości wody do miękkości.
Wątróbkę podsmażamy na oleju. Mięso i wątróbkę dwukrotnie mielimy przez maszynkę.
Dodajemy żółtka oraz przyprawy. Kajzerki kroimy na pół i namaczamy w sosie, w którym gotowało się mięso. Odciskamy, mielimy przez maszynkę i dodajemy do zmielonego mięsa.
Pozostały wywar odcedzamy i wlewamy do masy mięsnej. Całość mieszamy. Białka ubijamy na pianę, dodajemy do mięsa i ponownie mieszamy.
Blachę smarujemy tłuszczem i obsypujemy tartą bułką. Pory myjemy, odcinamy korzonki i zielone pióropusze. Układamy mięso warstwami na zmianę z porami.
Na wierzchu układamy pokrojoną w cienkie plasterki słoninę. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180o C i pieczemy około 75 minut.
(bez czasu gotowania i pieczenia): 60 minut Porcja: 650 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie