Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pastelowe muffinki"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij całe jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Truskawki oczyść, opłucz i osusz, pozbaw szypułek. Połowę pokrój na kawałki, dodaj do ciasta, wymieszaj. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 190 stopni. Piecz 20 minut. Wyjmij, pozostaw do ostudzenia.
Resztę kremówki ubij na sztywno. Pozostałe truskawki zmiksuj, przetrzyj przez sito, połącz z kremówką. Masę przełóż do szprycy. Udekoruj muffiny. Posyp cukrowymi ozdobami.
Czas ok. 40 min; porcja – 240 kcal, cena 1,50 zł.
Przechowywane w lodówce truskawki wyjmij przynajmniej godzinę przed podaniem na stół. Dopiero w pokojowej temperaturze nabiorą pełnego aromatu i smaku.Źródło: Świat kobiety