Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pascha z płatkami migdałowymi"
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 891
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 32
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 117
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 891
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 32
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 99
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 117
Składniki
Ser zmiel trzykrotnie w maszynce.
Orzechy laskowe i migdały drobno posiekaj. Morele i rodzynki pokrój na mniejsze kawałki.
Do sera dodaj cukier puder i żółtka – i ucieraj, do uzyskania kremowej konsystencji.
Masę wymieszaj z owocami i orzechami, po czym przełóż do dwóch szklanych pucharków.
Płatki migdałowe upraż na patelni. Gdy ostygną, rozsyp je na wierzchu paschy, a następnie schłodź w lodówce.
<strong>Przepis nadesłała: Katarzyna Cukier</strong>Źródło: Kurier TV