Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pascha wielkanocna"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 494
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 494
Składniki
Twaróg przepuść przez maszynkę i przetrzyj przez sito. Daktyle, migdały, rodzynki i figi posiekaj. Skórkę kandyzowaną pokrój. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym. Ciągle ucierając, dodaj śmietanę.
Naczynie z masą wstaw do większego z wrzącą wodą. Ubijaj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Zdejmij z ognia i wymieszaj z masłem, twarogiem i bakaliami. Gotową masę wyłóż do wysokiej formy. Formę odwróć, postaw na talerzu i wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem obsyp bakaliami.Źródło: Na żywo