Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pascha w trzech kolorach"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Czas przygotowania 45 minut. Cena porcji ok. 1,70 zł
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie (ok. pół szklanki). Delikatnie studzimy (powinna być letnia). Kakao zaparzamy w niewielkiej ilości wody, wlewając ją stopniowo, aby masa była gładka, bez grudek. Tabliczkę czekolady ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Schłodzoną śmietankę ubijamy. Stopniowo dodajemy cukier puder i zmielony ser, delikatnie mieszamy. Następnie wlewamy zaparzone kakao. Gdy dokładnie połączy się z masą, wlewamy letnią żelatynę. Całość dokładnie miksujemy. Na koniec wsypujemy startą czekoladę i mieszamy.
Masę wylewamy do formy wyłożonej zwilżoną gazą. Na wierzchu układamy herbatniki – będą stanowić spód paschy. Deser odstawiamy na mniej więcej 2 godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy paschę z formy i dekorujemy polewą czekoladową.Źródło: Rewia