Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pascha cytrynowa z marcepanowym nadzieniem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 39
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 411
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85650
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Przygotuj masę: masło utrzyj z żółtkami, cukrem, sokiem i skórką z cytryny. Dodaj twaróg. Półokrągłą foremkę z otworkami wyłóż gazą. Nałóż masę.
Marcepan zagnieć z drobno posiekanymi orzechami. Uformuj wałeczek. Wciśnij w paschę. Foremkę z deserem ustaw na półmisku. Wstaw do lodówki na 12 godzin. Potem zlej płyn, który wycieknie na półmisek.
Herbatniki pokrusz. Masło stop, przestudź, wymieszaj z okruchami. Masę rozsmaruj na wierzchu paschy. Schładzaj jeszcze 2 godziny. Przed podaniem deser przełóż na półmisek. Udekoruj wg uznania, np. posiekanymi pistacjami, orzechami oraz marcepanowymi ozdobami.Źródło: Naj