Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paprykowe łódeczki"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 592
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 592
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10555
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 60 minut
Papryki umyć, ściąć wierzchy, wyciąć środki z nasionami. Strąki gotować 15 minut w posolonej wodzie. Kaszę opłukać na sitku, osączyć, przesypać do garnka. Zalać posolonym wrzątkiem. Gotować 10 minut, odcedzić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Cukinię opłukać, pokroić w plasterki. Kabanosy pokroić w plasterki. Oregano posiekać.
Na patelni rozgrzać olej. Poddusić na nim czosnek i cukinię. Przyprawić solą i pieprzem. Następnie wymieszać z pęczakiem, kabanosami, oregano i startym parmezanem.
Farsz nałożyć do papryk. Ułożyć je w żaroodpornej formie. Ser owczy pokruszyć i utrzeć go ze śmietaną. Nałożyć po porcji na wierzch każdej papryki z farszem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 15-20 minut. Przed podaniem udekorować świeżymi ziołami.Źródło: Życie na gorąco