Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryki faszerowane szpinakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 54
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 70
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 63
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź i przeciśnij przez praskę. Dodaj masło, mleko i całość dokładnie wymieszaj, aż do uzyskania jednolitej puszystej konsystencji. Papryki umyj, przekrój na pół i oczyść z nasion. Szpinak opłucz, pokrój, przelej wrzątkiem i odsącz na sitku.
Dopraw zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Farszem napełnij oczyszczone papryki. W naczyniu żaroodpornym posmarowanym oliwą wyłóż piure. Ułóż na nim papryki, posyp parmezanem i orzeszkami pinii. Wstaw do nagrzanego piekarnika i zapiecz w temperaturze 200 °C przez ok. 20 minut. Podawaj z dipem jogurtowo-ziołowym.Źródło: Na żywo