Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryki faszerowane kuskusem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 211
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 70
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 211
Składniki
Rodzynki zalej ciepłą wodą i odstaw, żeby nasiąkły. Na głębokiej patelni rozgrzej dwie łyżki oliwy. Zeszklij posiekany drobno czosnek i cebulę. Dodaj osączone rodzynki, pokrojone drobno pieczarki i pomidory. Dopraw i podgrzewaj, aż płyn się zredukuje.
Do miski wsyp kuskus i zalej go bulionem. Przykryj i odstaw na 10 minut, żeby wchłonął płyn. Zmieszaj kuskus z warzywami.
Papryki przetnij na pół i dokładnie je oczyść. Delikatnie obsmaż. Napełnij farszem i ułóż w garnku z rozgrzaną resztą oliwy. Podlej wodą i duś 30 minut.Źródło: Takie jest życie