Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z serem i szpinakiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2007
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2007
Składniki
Ser feta pokrój, włóż do misy i dopraw pieprzem. Dodaj twaróg i wymieszaj. Paprykę umyj, osusz, zetnij czubki i ostrożnie wyjmij nasiona. Wnętrze napełnij przygotowanym nadzieniem serowym. Następnie ułóż na wysmarowanej tłuszczem brytfance.
Nadziewane papryczki skrop oliwą. Włóż do nagrzanego piekarnika i zapiekaj w temperaturze 190 °C przez 15 minut. W połowie pieczenia posyp je pokrojoną w krążki cebulą i posiekanymi migdałami. Gotowe danie podawaj z podpieczonymi kawałkami pieczywa.Źródło: Na żywo