Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z mozarellą, pieczarkami i bazylią"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27496
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 176
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 203
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1253
Składniki
45 minut • Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 3 zł • Przepis dla 4 osób
Papryki umyj, osusz. Czerwone odkrój od strony ogonka na wysokości 3/4. Usuń gniazda nasienne. Wnętrza lekko oprósz solą i pieprzem. Ścięte wierzchołki pokrój w kostkę, a żółtą oczyszczoną paprykę całą pokrój w kostkę.
Cebulę drobno posiekaj, czosnek przeciśnij przez praskę i zeszklij na maśle z oliwą. Dodaj pokrojone pieczarki, żółtą i czerwoną paprykę i na dużym ogniu smaż dwie minuty. Dołóż pokrojoną w kostkę mozarellę, porwane listki bazylii i wymieszaj. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Napełnij papryki przygotowanym farszem i ułóż je w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zapiekaj ok. 20 minut. Ozdób listkami bazylii.Źródło: Kobieta i życie