Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka z mięsnym nadzieniem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 63
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 183
Składniki
Mielone mięso włóż do misy. Dodaj pokrojony w kostkę boczek i 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, a potem imbir i fenkuł. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj.
Papryki umyj i przekrój na pół. Oczyść z gniazd nasiennych. Następnie napełnij je masą mięsną i ułóż w brytfannie wysmarowanej oliwą. Obok rozłóż resztę ząbków czosnku.
Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C przez 30 minut. Przed podaniem papryki posyp świeżym koperkiem. Podawaj z pieczonymi ziemniakami i sałatą.Źródło: Na żywo