Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Papryka z kuskusem"
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3121
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 232
Składniki
Kuskus zalewamy taką ilością wrzącej wody, aby zakryć kaszę. Przykrywamy i odstawiamy na 15 minut do napęcznienia.
Cebulę i czosnek obieramy kroimy, szklimy na oliwie. Doprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem. Wsypujemy kuskus, rodzynki i oliwki, mieszamy i smażymy kilka minut.
Z przeciętych na pół papryk usuwamy gniazda nasienne. Umyte środki nacieramy lekko solą i pieprzem. Nakładamy farsz.
Papryki wkładamy do natłuszczonego naczynia, przykrywamy i pieczemy 20 minut. Dekorujemy świeżymi ziołami.
Czas przygotowania 50 minut. Cena jednej porcji około 3,20 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 320 kcal Białko 10,5g/Tłuszcz 7 g/Węglowodany 68 gŹródło: Rewia