Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka nadziewana wegetariańska"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 189
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 113
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 115
Polecam.
Odsłon: 189
Składniki
Ryż ugotować, osączyć. Cebulę obrać, posiekać. Marchewkę oczyścić, zetrzeć na drobnej tarce. Rodzynki namoczyć.
Rozgrzać oliwę, zeszklić cebulę, przesmażyć z marchewką. Dodać osączone rodzynki, opłukane migdały i orzechy, dołożyć posiekaną papryczkę chili i ryż. Dusić razem ok. 10 minut, doprawić solą, pieprzem, miętą i cynamonem.
Papryki umyć, przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne. Nadziać je farszem, owinąć folią aluminiową i zapiekać w temp. 180°C przez ok. 20 minut. Podawać posypane fetą.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium