Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Papryka faszerowana szpinakiem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 86
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 38
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 232
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5391
Składniki
Ziemniaki obierz, pokrój, gotuj w osolonej wodzie. Odcedź, odparuj, utłucz z mlekiem, jajkiem, masłem i pieprzem. Paprykę umyj, wyjmij pestki, pokrój w grube plastry. Na patelni rozgrzej olej, smaż szpinak, dodaj przeciśnięty czosnek, sól, pieprz i śmietanę, smaż.
W naczyniu żaroodpornym ułóż ziemniaki, na nich plastry papryki, a wewnątrz nich szpinak posypany orzeszkami. Zapiekankę wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 30 minut. Podawaj gorące.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień