Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka faszerowana ryżem i mięsem mielonym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 115
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 162
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 42
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 137
Składniki
Papryki umyć, przekroić wzdłuż na pół, starannie oczyścić z gniazd nasiennych. Ryż wsypać do wrzącej, posolonej wody, ugotować na półmiękko. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju.
Mięso wyłożyć do miski, dodać przestudzony ryż, jajko, przesmażoną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i zieleninę. Wymieszać.
Połówki papryki napełnić farszem. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym. Sok pomidorowy wymieszać z bulionem, doprawić, zalać papryki do połowy wysokości. Piec 45 minut w temperaturze 180°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium