Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Papryka faszerowana po węgiersku"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 185
Składniki
Z umytej i przekrojonej wzdłuż na pół papryki usuń gniazda nasienne.
Ryż ugotuj na półtwardo.
Cebulę posiekaj i zeszklij na oleju. Po chwili dołóż na patelnię mięso mielone. Smaż kilka minut, a następnie przełóż do miski i wymieszaj z ryżem, jajkiem i przyprawami.
Doprawiony solą i pieprzem sos pomidorowy połącz z rosołem i łyżką oleju. Wymieszaj z farszem, po czym napełnij nim połówki papryki i umieść je w naczyniu żaroodpornym.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz 20 minut. Gotowe danie serwuj np. z frytkami.
Czas: 50 min 1 porcja = 350 kcalŹródło: Kurier TV