Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papierówki pod migdałową kruszonką"
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 66
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 85
Składniki
95 min • Porcja 207 kcal • Koszt porcji 1,25 zł • Przepis na 8-10 porcji.
Jabłka obieram, kroję w plasterki, przekładam do miski, zasypuję cukrem, cynamonem i mieszam.
Mąkę przesiewam, dodaję cukier puder, kawałki masła i wszystko siekam. Wbijam jajka, wyrabiam jednolite ciasto. Owijam je folią spożywczą i schładzam w lodówce przez 30 minut. Potem wał- kuję ciasto i przekładam do formy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Nakłuwam widelcem, piekę ok. 15 minut w temp. 180oC.
Masło, mąkę, migdały i cukier dokładnie mieszam i rozcieram palcami, aż powstaną okruchy kruszonki.
Podpieczony spód ciasta posypuję bułką tartą, wykładam jabłka i nakładam migdałową kruszonkę. Piekę w piekarniku nagrzanym do 180oC przez 30-35 minut.Źródło: Kobieta i życie