Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Panna cotta z żurawiną"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 182
Jedliście kiedyś surowe ogórki na ciepło? Ja pierwszy raz i przyznam, że na p...
Odsłon: 101
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 1802
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 61
Składniki
Połącz mleko ze śmietaną i podgrzewaj w rondlu, dodając cukier do smaku. Gdy płyn będzie gorący, wsyp żelatynę.
Całość mieszaj aż do całkowitego rozpuszczenia żelatyny. Powstałą masę przelej do naczynek, wystudź, a później wstaw na kilka godzin do lodówki.
W garnku podgrzej czerwone wino. Dodaj do niego żurawinę i sok z cytryny. Gotuj tak długo, aż uzyska konsystencję sosu.
Schłodzonym sosem polej stężałą masę śmietanową.
Katarzyna Cukier z DrzewicyŹródło: Super TV