Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Panna cotta z kawą"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 38
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 210
Składniki
Żelatynę zalej 2 łyżkami zimnej wody, odstaw na 5 minut, aby spęczniała. Do garnka wlej śmietanę i mleko, wsyp cukier. Mieszając, podgrzewaj, aż cukier się rozpuści. Tuż przed tym, jak płyn zacznie wrzeć, zdejmij garnek z ognia. W gorącym płynie rozpuścić żelatynę i kawę cappuccino.
Cukierki pokrój na kawałeczki. Wrzuć do lekko tężejącej masy. Rozlej do foremek w kształcie babeczek. Wstaw do lodówki na około 5 godzin, a jeszcze lepiej na noc.
Przygotuj sos : czekoladę, cukierki i śmietanę podgrzewaj, aż dobrze się połączą. Deser wybij z foremek. Polej sosem.Źródło: Naj