Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 141
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 176
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 115
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1045
Składniki
Śmietankę gotujemy z cukrem i miąższem z wanilii, do tego dorzucamy laskę. W szklance rozpuszczamy żelatynę z wodą. Gdy śmietanka się zagotuje dodajemy 3 jej łyżki do żelatyny i dokładnie mieszamy, potem żelatynę przelewamy do reszty śmietanki i rozlewamy do foremek lub kokilek Zostawiamy na co najmniej 5 godzin w lodówki. Galaretkę przygotować wg. przepisu na opakowaniu. Rozlać cieniutką warstwę na talerzyk. Gdy stęze wyciąć serce :) W okresie letnim polecam galaretkę zamienic na mus truskawkowy