Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Panna cotta"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 204
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 114
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 119
Polecam.
Odsłon: 204
Składniki
Warstwa kawowa: żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Kawę i cukier rozpuść w 50 ml wody. Dodaj żelatynę, dokładnie wymieszaj. Napój rozlej do szklanek. Schłodź.
Warstwa śmietankowa: żelatynę namocz w odrobinie zimnej wody. Śmietanę i mleko zagotuj. Dodaj cukier puder, wymieszaj. Zdejmij z ognia, dodaj żelatynę i kawę rozpuszczalną, wymieszaj, ostudź. Wylej na warstwę kawową.
Wstaw do lodówki na co najmniej 3 godz.
czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 2 zł
<strong>Przepis przysłała Ewelina Chełstowska z Warszawy</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie