Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 318
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 474
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 318
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 474
Składniki
Pisząc płyn z malin, mam na myśli coś w rodzaju kompotu o intensywnym kolorze. Może być posłodzony. Wykonanie; Śmietankę i mleko umieścić w jednym garnku i wstawić na mały ogień. Dodać cukry. Do zimnego płynu malinowego wsypać żelatynę. Niech pęcznieje. Jeżeli na brzegach garnka z gotującą się Śmietanką i mlekiem pojawią się małe pęcherzyki, należy zdjąć z ognia i wlać sok z malin z żelatyną. Mieszać, aż do rozpuszczenia się żelatyny. Wlać do foremek i odstawić w chłodne miejsce.