Pankejki kakaowe z ciecierzycy z nutą pomarańczową

Pankejki kakaowe z ciecierzycy z nutą pomarańczową
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Smacznie30
Poprostu pysznie polecam

Składniki

  • 3 szkl mąki z ciecierzycy
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szkl mleka roślinnego lub krowiego
  • 2 szkl wody średnio gazowanej
  • Aromat pomarańczowy
  • 80 ml oleju rzepakowego lub kokosowego extra virgin
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ksylitolu

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki sypkie przesiewam przez sito do miski wlewam mleko,wodę,olejek pomarańczowy i olej dokładnie mieszam a następnie miksuję ręcznym mikserem odstawiam do momentu aż mąką wciągnie wodę,mleko,i olej.Rozgrzewam patelnie nalewam cienką warstwę na patelnie i obsmażam z dwóch stron podajesz serkiem śmietankowym i owocami Smacznego:-)

Składniki
  • 3 szkl mąki z ciecierzycy
  • 1 szkl mąki ziemniaczanej
  • 3 łyżki kakao
  • 2 szkl mleka roślinnego lub krowiego
  • 2 szkl wody średnio gazowanej
  • Aromat pomarańczowy
  • 80 ml oleju rzepakowego lub kokosowego extra virgin
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka ksylitolu
Składniki