Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne śniadanie amerykańskie ! Tym razem wersja kukurydziana z uwielbienia do mąki kukurydzianej :)
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6839
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 123
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6839
Składniki
Żółtka oddzielamy od białek. Do miseczki z żółtkami dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, mleko oraz jogurt a następnie mieszamy do połączenia składników.
Białka ubijamy na sztywno dodając szczyptę soli a następnie dodajemy do masy z żółtkami i delikatnie mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę.
Rozgrzewamy patelnię i nakładamy 2 łyżki masy a następnie kolisymi ruchami tworzymy placuszki. Kiedy pojawią się bombelki przekręcamy na drugą stronę. Polewamy miodem i zajadamy !