Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pączki ziemniaczane z nadzieniem cebulowym"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 104
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Zmiel ziemniaki. Dodaj do nich wszystkie pozostałe ciasta. Zagnieć, by powstało sprężyste, gęste ciasto. Jeśli jest za rzadkie, wsyp trochę mąki i jeszcze raz zagnieć. Nakryj, odstaw na 20 minut do wyrośnięcia.
Cebulę obierz, pokrój w cienkie krążki. Oprósz solą oraz papryką i odstaw na 40 minut. Z wyrośniętego ciasta odrywaj kawałki. Uformuj z nich kule, potem cienkie placuszki. Na środek każdego połóż plasterek cebuli, oblep go ciastem i uformuj płaski pączek.
W garnku rozgrzej olej. Porcjami wrzucaj pączki i smaż na złoty kolor. Przekrój, polej pikantnym keczupem i podaj.
<strong>Przepis przysłała Zofia Bieniek-Pytlak ze Starachowic</strong>Źródło: Bella Relaks