Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pączki z wiśnią i czekoladą"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 72
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 238
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 26
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 72
Składniki
Podane na ciasto mieszamy (sporządzanie zaczynu nie jest konieczne przy użyciu suchych drożdży), odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi objętość, robimy z niego na stolnicy rulon i kroimy na 50 równych kawałków.
Z każdego kawałka formujemy kulkę i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy ponownie w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Wiśnie gotujemy z łyżką cukru. Gdy puszczą sok, odsączamy, lekko miażdżymy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Gdy się rozpuści, dodajemy do niej wiśnie i mieszamy.
Pączki smażymy i wykładamy na papierowy ręcznik, aby osączyć je z tłuszczu. Gdy wystygną, nadziewamy wiśniami przy pomocy szprycy z grubą tylką. Lukrujemy lub posypujemy cukrem pudrem.
<strong>Smażymy na smalcu lub na oleju.</strong>Źródło: Rewia