Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie do zrobienia pączki z serków wiejskich, idealne dla niezapowiedzianych gości lub dla osób bojących się ciasta drożdżowego.
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 74
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 636
Polecam.
Odsłon: 135
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 74
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 636
Składniki
Do miski wsypać wszystkie składniki sypkie, czyli mąkę, cukry i proszek do pieczenia. Dodać jajko. Serki wiejskie razem ze śmietanką z opakowań zblendować na jednolitą masę i dodać do reszty składników. Wymieszać łyżką. Ma powstać gęste kleiste ciasto. W garnku rozgrzać olej do temp. 170 stopni. Łyżką lub ręką formować małe pączki i wkładać na olej. Smażyć na wolnym ogniu po kilka minut do ładnego zrumienienia i wyjmować na talerz. Przestudzić i posypać cukrem pudrem