Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane nam wszystkim pączki z serka trochę inaczej
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 244
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13216
Składniki
Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać serek homogenizowany oraz mleko. Następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wyrobić dość twarde ciasto. W razie potrzeby dodać więcej mąki lub mleka. Odstawić na 15 minut. Stolnicę podsypać mąką, ciasto rozwałkować na około 1/2 cm. Za pomocą specjalnej foremki lub szklanki wykrawamy ciastka . Na jeden krążek nakładamy dżem z owoców leśnych. Nakładamy drugi krążek i razem dokładnie zlepiamy. Ja użyłam takiego urządzenia do robienia okrągłych pierogów. Smażymy na rozgrzanym oleju, z każdej strony na złoty kolor. Gotowe odsączamy na papierowym ręczniku i przesypujemy cukrem pudrem.